Mājas lapa: http://puuche.wordpress.com

Zādžu skaidas galvā

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Par un pret tetovējumiem
Publicēts 3. maijā, 2008.
Šodien tvnet uztrāpīju diskusijai Tetovējumi? Labi vai slikti? un mazliet apskaitos/aizdomājos.

 Ar savām labajām draudzenēm uz punča tīri labi sadzīvoju jau no novembra. Līdz šim vienīgais traucēklis no viņu puses ir bijis aizkaitinājums, ko izraisīja nemitīgie izsaucieni no citu cilvēku puses, kad viņi uzzināja, ko esmu izdarījusi (paldies tētim - viņš vienīgais kaut ko tādu no manis sagaidīja :D ).

Zinu jau zinu, cik cilvēku, tik viedokļu. Tomēr neuzskatu, ka tetovējums būtu sava ķermeņa sabojāšana. Neuzskatu arī, ka savos 60 nožēlošu to, ka 20 gados man uznāca trakulība, jo stipri šaubos vai cienījamā vecumā staigāšu apkārt krekliņā ar atsegtu nabu un džinsos ar zemu jostas vietu. Un neba nu kādam būs tiesāt mani!

Bet neizpratni izraisīja tieši viens komentāru tips. Kādēļ tieši sievietēm vajadzētu pamatīgi apdomāties pirms taisīt tetovējumu? Tas, protams, ir mans personīgais iedoklis, un es, sieviete būdama, no sievietēm nekod audz nejēdzu, tomēr, manuprāt, tetovējums sievietei izskatās samērā, hmm, seksīgi? Gluži tāpat kā vīriešiem ;)

 

Rakstu skatīt šeit


Komentāri (24)
Džerijs Šterns: Tetovēšanās ir vesela kultūra, nevis vienkārši viena acumirklīga ideja. Bet svešas kultūras vienmēr ir grūti pieņemt, vieglāk norobežoties un teikt, ka tas ir mirkļa trakums, jaunības dullums, bla-bla-bla.
04/05/2008 03:18
Inese: Tetovēšanās ir neapdomīga rīcība. Jo īpaši sievietēm tā pielīdzināma "apzīmogšanai", ko daudzi te pat Eiropā var tulkot kā "vieglas uzvedības sieviete", "eskorta meitene" un tml. Nemaz nerunājot par kaitējumu veselībai, ko nodara tatto tinšu sastāvs, kas nekad nav bijis medicīniski kontrolēts, bet pēdējā laikā, cik zinu, tas ir visai skandalozs temats. Jo, kā izrādās, tās tintes satur ārkārtīgi daudz cilvēka veselībai kaitīgu elementu, piemēram svinu vai dažādus pesticīdus, kas izraisa visādas problēmas. Kas attiecas uz vīriešiem, tad kultūrvēsturiski mūsu platuma grādos tetovēti ir tikai pirāti un cietumnieki, bet citās zemēs tie ir cilvēki, kuriem šajā pasaulē nav nekā cita, kā vien reliģija. Īsumā - ja nav ko citu darīt, vai nav nekā ar ko atšķirties, tad var tetovēties un darīt visas pārējās tāda tipa muļķības, tādējādi automātiski sevi ierakstot zemākā slānī, nekā varbūt cilvēkas varētu pretendēt.
Bet tās ir tikai manas domas :)
04/05/2008 22:02
Džerijs Šterns: Ja kas - es esmu pirāts :)
http://www.urbantrip.lv/komanda/jerry.jpg
04/05/2008 22:42
Lauminja: Ar savu tetovējumu - laumiņu - ļoti labi sadzīvoju jau desmit gadus. Domāju, ka nekas nemainīsies arī turpmāk :). Vieta gan arī ir tāda, kura nav ikdienā redzama. Tā kā profesionāli uzvedos diezgan nopietni. saskaros ar pārsteigumu, kad ļaudis pamana tetovējumu. Pārsteigums gan vienmēr bijis pozitīvs :).
05/05/2008 00:16
dusk: Inese: Zemākā kārta jebšu seksīgais maucīgums musina? Ko tad tevi nesatrauc pārdevēju, dažādu bankas balto vergu (pardon darbinieku) liktenis un status vai tamlīdzīgas lietas un kastas. Ir cilvēki kam piestāv īsas kleitas, ir kam piestāv pīrsings un tetovējumi. Jā mūsu platuma grādos nav raksturīgi (neesu eksperts, bet to krāsvielu pagrūti dabūt), pluss vienmēr auksts un vēsturiski aktuāli izcelšanās ar apģērbu (ai, ai viens no faktoriem kāpēc krievi, baltiešie un vēl kās viegli pavelkas uz patērētāju kultu). jebko padarīt par efektu un defektu. Tinte un problēmas ir tādas pašas problēmas, ka vispārējā masu produkcijas kvalitāte. Lasīt nav problēma. P.S. Man pašam nav ne tetovējums, ne pīrsings, ne griezumi. Man liekas, ka man nepiestāvētu. Pluss ar pīrsingiem ir čakers.
05/05/2008 16:12
dusk: inese: un kurā gadsimtā pie mums ir bijuši pirāti? tikai laupītāji un ģimeniskie sirotāji. Pirāti nav bijuši.
05/05/2008 16:13
Inese: Nerunajot par visadām kultūrvēsturiskām padarīšanām utt, būtība ir tāda, ka cilvēka ķermenis ir skaists un labs tāds, kāds tas ir. Nesaprotu, kāpēc cilvēki cenšas to nemitīgi visvisādākajos veidos "uzlabot". Un fakts kā tāds, ka beigās tas tāpat nepalīdz praktiski nevienā dzīves jomā gūt panākumus. Vai kāds tiešām man kaut kādā veidā varētu pierādīt, ka tetov'jums viņam ir palīdzējis atrast otro pusīti, ar ko noturētos ilgāk par 10 gadiem (nopietnas attiecības ar tālejošiem plāniem), vai tetovējums palīdzējis karjerā, vai tetovējums palīdzējis audzināt bērnus vai vēl visu ko???? Daudzi saka, ka tas "palīdzot" kaut kādā garīgā līmenī, bet man liekas, ka cilvēkam pašam ir jāspēj sev palīdzēt un jāprot nedarīt pāri savai miesai - vot tas ir līmenis!!! Reti tādus cilvēksu izdodas sastapt, kas mīl savu miesu un nedara tai pāri... caurumu duršana, tetovēšanās, nagu un matu pieadzēšana, plastiskās operācijas un pat matu krāsošana miesu novārdzina pilnīgi bezjēdzīgi. Pati visu ko savā dzīve esmu izmēģinājusi un zinu ko runāju!
05/05/2008 21:24
Džerijs Šterns: Kas tev ir iestāstījis, ka, piemēram, karjera, ir cilvēka dzīves labais mērķis?
06/05/2008 08:53
puuche: Inese: Iedomājies: tu pamosties plkst sešos no rīta. Ieej dušā, iedzer kafiju (pirmais neveselīgais dienas darbs), izej arā, droši vien laika trūkuma dēļ neesi līdz galam izžāvējusi matus (otrais neveselīgais dienas darbs). Tu aizej līdz pieturai, kur smēķē 30% gaidošo. (pasīvā smēķēšana, oi, oi, oi) Trolejbuss/autobuss/tramvajs/mikriņš ir pārpildīts un karsts. (Kaitējums tavai sirsniņai). Un tā turpinās diena! Stress skolā, darbā. Vakarā pārnāc mājās pārgurusi un gribi tikai izslēgties. Vai šādi tu nedari pāri savai miesai?
Jā, man ir tetovējums. Ne, es neesmu vieglas uzvedības sieviete. Jā, man ausīs ir caurumi. Jā, mani mati ir krāsoti. Bet ne tev būs zināt, ko par to domā mans ķermenis :)
Neredzu iemeslu kādēļ kādam būtu tev ko jāpierāda. Es tetovējumu neizvēlējos, lai tas man palīdzētu, kādā "noderīgākā" jomā, bet tādēļ, ka tādu gribēju jau vairākus gadus. Tu tetovējumu nevēlies, jo acīmredzot neredzi tam praktisku pielietojumu. Akceptēsim viena otras izvēli ;)
06/05/2008 10:12
dusk: Inese: es neesmu nevienu sastapis ar tetovējumiem un pirsingiem, kas domātu ka viņam tas kaut kā palīdz. Gribējās, patīk, interesanti, reliģiskā pārliecība. Savukārt meitenes, kas palielina krūtis, krāso matus ir pavisam cits stāsts. Pirsingota beibe izskatās savādāk nekā nepirsingota. Ja domāt par skaistumu, es domāju viņām interesē cita puišu auditorija nekā lielupainai blondīnei īsos svārkos. Un nevajag jaukt te visu vienā maisā. Pirsingu, tetovēšanu, krūšu palielināšanu un matu krāsošanu. Viskaitīgākā un masveidīgākā lieta ir matu krāsošana. Kaitīga divos aspektos: daudz ķīmijas rada ražojot šo kosmētiku, kairina regulāri galvas ādu un voala ap 40 tev tie mati izskatīsies čābīgi, šķidri. Tālāk seko krūšu palielināšana, jo tas atrodas iekšpusē un regulāri jauzpasē tā padarīšana. Pēcāk seko tikai tetovējumi un pīrsings ir vispār nekaitīgs. Tik cik paliek rēta. Kā jau teicu viss ir relatīvs. Cik kaitīga ir pasīvā smēķēšana, sintezēto alkoholu dzeršana, pesticīdu lietošana, modificēto piena produktu lietošana un velnzinkas to te maz kāds stāsta.
06/05/2008 11:59
dusk: ā tikko atcerējos, kas ir viskaitīgākais - redzes lāzera acs korekcija. drausmīgi riskants un neizpētīts pasākums. Pārdodas jau labi.
06/05/2008 12:04
Džerijs Šterns: Dusk: esi gan saticis :)
06/05/2008 18:04
Inese: Cilvēki ir dažādi, bet man ir savs viedoklis par šādām lietām, citiem ir cits. Es netaisos nevienam likt pieņemt mans domas un ar viņām uzbāzries. Kas attiecas uz visām neveselīgajām lietām un apkārtējo kaitējumu - man liekas, ka jo vairāk ir iespējams no tām izvairīties, jo labāk. Tā pat jau sanāk uzturēties sūdīgā vidē, tāpēc neredzu iemeslu, kapēc šo situāciju pasliktināt ar vēl visu ko. Bet nu es netaisos boikotēt cilvēkus, kas tetovējas vai ir tetovējušies, tā jau ir katra paša izvēle, bet sarunas virsraksts tomēr ir "par vai pret...", nu es esmu pret.
Runājot par mērķauditoriju attiecībā uz puišiem, par ko te minēja dusk, droši vien, ka tetovēta sieviete automātiski "nofiltrē" dažādu tipu vīriešus, kuri priekšroku dod netetovētajām sievietēm. Tas protams arī ir atkarīgs no tā, cik šāds faktors ir svarīgs pašai sievietei. Es jau nesaku, ka tas būtu kaut kas baigi slikts, bet dzīve ir pietiekoši gara, lai domas un gaumes mainītos. Piemēram štatos 80 % sieviešu, kas uztaisījušas tetovējumu, pēc tam no tā grib atbrīvoties, lai gan praktiski visas 100% tetovējumu taisīja ar pārliecību, ka visu mūžu to gribēs un domas nemainīsies. Interesanti būtu paskatīties statistiku šādā jomā tepat Latvijā.

dusk: tatoo tintes satur svinu un visādus smagos metālus, pesticīdus un vellsviņzin kādu vēl dranķi, kas no tetovētās vietas strašna izdalās visu laiku. Domāju, ka tas ir diezgan neveselīgi :)
Džerij: man neviens to nav iestāstījis, es starp daudzām populārām cilvēku vērtībām karjeru minēju kā procentuāli populāru vērtību :)
06/05/2008 18:10
dusk: tatoo: http://en.wikipedia.org/wiki/Tatoo
Palasi zemāk par tinti, pat mītu grāvēji šo to testējuši iraid. Pēcāk pameklē netā saistītas lietas. Tas par metāliem un vēl ko ir :) kā jau teicu vari aizbraukt uz kādu siltāku zemi un tur tev vietējie ko būdā no vietējā koka ar adatu n reizes ilgāk un sāpīgāk uztaisīs. Pa BBC nesen skatījos filmu Taboo Tatoo (man liekas). Tur ar populārzinātniski daudzas lietas tika apskaidrotas. Kā jau teicu pie mums nav populāri, jo auksti un mēģinām ar apģērbu izcelties. Un kā jau teicu tetovējums nav tā kaitīgākā lieta. Un par amerikāņiem, kas tetovē draudzenes vārdus, vecmāmiņas attēlus - es vispār paklusēšu.
06/05/2008 18:23
Džerijs Šterns: Mans sencis cilvēkiem taisīja tetovējumus ar adatu no ģitāras stīgas - vot tam bija jābūt sāpīgi :D A tā, ar mašīnu, ir ok.
07/05/2008 16:12
gecko: Ines' ?
Diskusija ir "par un pret"
ESMU VIENOZĪMĪGI PAR.
un tas nenozīmē, ka tagad ienīdīšu visus un visas kam nav tattoo.
Tas ir vienkārši kautkāds murgs par tām tintēm.
neviens nesaka "tetovējies Rīgas apakšzemes tuneļos!" Normālā un sertificētā salonā, viss ir okey, ir tinte, ir sterilas adatas.
Būt seksīgai un nebūt maukai* (piedod par izteicienu) ir normāli.
Kārtīgi sasmējos par to matu krāsošanu utt.

INES' tu tgd gribēsi teikt, ka Tu arī ne krāso matus, ne nagus, ne lūpas, (mošk' arī nemazgājies? NAV tač veselīgi. Kāds mūsdienās ir ūdens!!!)

Smieklīgi.
es respektēju tos kam nepatīk.
bet piedodiet, atvainojiet - censties ieborēt visādas muļķības par pirātiem utt., ir tizli.


p.s. Es arī kādreiz domāju - nebūs man ne pīrsingu, ne auskaru, ne tetovējumu.
viss ir darīts, i sadurts i satetovēts.

un nekass nav neidzēšams.
Pat rētas var likvidēt!
(:
07/05/2008 16:34
Džerijs Šterns: Nu ja TĀ padomā - tad galu galā, vai tik nav tā, ka par šo briesmīgo TINTI kaitīgāks nav ALKOHOLS, piemēram? :D Vai - kā ir, kas ir kaitīgāk, ietetovēt vienu kvadrātcentimetru vai 12:00 noiet 100 m pa Brīvības ielu, hm :D
08/05/2008 00:42
Džerijs Šterns: 2 Gecko: KĀDREIZ es domāju, ka nekad nedzeršu ALU un nebučošos, fui :D
08/05/2008 00:42
Džerijs Šterns: http://jerry.mix.lv/articles/vel-par-tetovejumiem
20/05/2008 13:31
girgs: cilvēka ķermenis ir skaists un labs tāds, kāds tas ir.
Mums darbā ir džeks ar milzu kupri un viena kāja viņam ir stipri īsāka par otru, tāds Kvazimodo tipāžs.Tagad aizej, inese, un atkārto viņam to par skaisto ķermeni!Un pīrsings viņam ir gaumīgs un tetovējumi!
20/05/2008 13:59
Džerijs Šterns: Tie, kuri apgalvo, ka ķermenis ir skaists as it is, tomēr visbiežāk lieto dažādas rotaslietas, atkarībā no dzimuma/orientācijas krāsojas utt. Nerunājot nemaz par apģērbu :)
02/09/2008 20:05
Gana: Man patīk, un viss. Citiem nepatīk, un viss. Ko tur daudz spriedelēt, lai aizrijas katrs ar savu pārliecību!
30/12/2008 20:19
Edgars: Es noteikti par mākslu uz miesas!
15/05/2018 18:45
girts: Forši, labais!
02/09/2018 16:38
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: